En mindre bra bok

Hej!
Hur mår ni?
Jag mår bra, fått i mig kaffe och det behövs för att komma igång. Jag fick ju frågan av Elina om boken jag lyssnade på var bra, och jag tänkte svara på den frågan i detta inlägg. Boken jag lyssnade klart på igår var ”hemmet” av Mats Strandberg. Detta var andra boken av honom som jag lyssnade på, Den första var färjan som jag bloggade om på nouw.
Läs det inlägget här: https://nouw.com/amandizan/antligen-klar-med-boken-36728030

Så vad tyckte jag? Jag har kommit fram till en sak, Mats Strandbergs böcker är inget för mig. Precis som med färjan så var den här för långsam för mig. Jag tycker att en bok blir tråkig om man måste vänta till ungefär mitten för att få saker att hända. Tyvärr alldeles för långsam för mig. Och det var samma sak med boken färjan. Men jag tyckte hemmet var lite bättre. Det fanns små delar som jag tyckte var bra. Jag vet att många tycker om Mats Strandbergs böcker och det känns lite som en opopulär åsikt att säga att man inte tycker om hans böcker. Så VILL du läsa hans böcker eller tycker om hans böcker så gör det. Har man inte läst hans böcker och vill ge det en chans så tycker jag absolut att man ska göra det. Vi tycker ju alla olika. Detta är bara vad JAG tycker. Man får tycka olika.

Handling:
Det handlar om Joel som måste åka tillbaka till sin hemstad och ta hand om sin mamma. Nu ska Monika (Joels mamma) flytta in på ett demensboende. Tallskuggan ett boende där gamla kommer för de kan inte ta hand om sig själva längre. När Monika flyttar in går det bra till en början men snart blir Monika sämre och får allt mer våldsammare utbrott. Det värsta är väl att hon vet saker hon inte borde veta. Snart måste Joel och Nina samarbeta för att rädda Monika och de själva.
Som sagt jag tyckte denna var långsam och den fick 2,5- 3 stjärnor från mig.
Detta är bara vad jag tycker och det finns inget rätt eller fel.

Kram/Amanda

22 reaktioner på ”En mindre bra bok

 1. Håller med dig 😊 alla kan inte tycka likadant hur skulle det se ut haha och det skulle inte vara så roligt heller 😊. Har inte läst den boken , läser inte så mycket böcker

  Gillad av 1 person

 2. Sorry för sent svar på din kommentar hos mig. Sök på diamanttavlor på youtube så ser du, eller är du kanske med i min och min väns grupp Female Power? Där sänder jag live ibland när jag pysslar med tavlor, där kan jag visa!

  Jag har läst den boken jag med, jag ÄLSKADE den. Lite kul att man kan tycka så olika kring böcker! 😀 Hoppas allt är bra med dig 😀 (vill du svara, så svara gärna med en kommentar hos mig så jag inte missar, ska bli bättre på att svara på kommentarer osv.) Kram!

  Gillad av 1 person

 3. Alla tycker olika, och det måste man väl få göra? Finns saker som ”alla andra” älskar som jag inte förstår, men det finns saker som är tvärtom också.

  Gillad av 1 person

 4. Man kan verkligen inte gilla alla böcker. Jag har inte läst några böcker av honom, men det är trist med böcker som är för långsamma. Jag gillar böcker där det händer saker direkt 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Klart att alla inte kan tycka samma! Jag har inte läst någon av hans böcker. Vet inte om jag vågar heller, ha ha, min farmor är på ett demensboende så jag kanske skrämmer upp mig själv då!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s