Matlagning Är Kul

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra och idag har varit rätt lugn och jag har inte gjort så mycket. Därav tänkte jag dela med mig av lite recept. Jag älskar att läsa men matlagning är något jag också tycker är väldigt kul, så nu tänkte jag dela med mig av ett recept.
I söndags lagade jag maten och det blev köttfärssås. Gjorde storkok på det och till köttfärssåsen bestämde jag att vi denna gång skulle ha ris.
Så detta behöver ni:
Köttfärs
Lök (jag hade 1 och en halv lök)
Morötter (jag hade två st)
Grädde ca 3 dl
Krossade tomater (hel förpackning)

Jag tänker att man gör som man vill om man vill göra mycket eller lite. Men jag skivade löken och hade i köttfärsen. När det var i så kryddade jag (valfritt) Sedan rivna morötter och krossade tomater. Sist grädden och sedan stå och låt koka i några minuter tills riset eller vad du nu har till är klart. Det blev väldigt gott att ha morötter i så det kommer jag ha igen.

Och igår åt jag stekt lax med potatis och till laxen så gjorde jag en kall sås ( kall citrondressing med rödlök) som jag hittade hos Kajsa Persson- https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se/veckomeny-1-for-en-skon-start-pa-aret/ I detta inlägg berättar hon om en kall sås med matyoghurt och majonnäs. Jag bytte ut matyoghurten mot gräddfil annars hade i allt som stod i receptet. Och det blev verkligen gott😍Enkelt och snabbt men gott.

😍

Jag tycker det är så kul när jag väl hinner med matlagning och får testa mig fram och experimentera i köket Och tack Kajsa för citrondressingen. Vad har ni ätit nyligen?

Kram/Amanda

14 reaktioner på ”Matlagning Är Kul

 1. Köttfärsås kan man ha i nästan vad som helst 🙂. Å Köttfärsås är gott med pasta, ris, nudlar.

  Vi googlar recept. Sen kollar på det. Men har vi inte något som står i receptet hemma. Så tar vi något annat 😊som vi har hemma.

  Jo, mat är kul när man vet vad man vill göra. Kött eller fisk eller vegetariskt.

  Ha en skön helg! ❄️🤗

  Gillad av 1 person

 2. Bra tips att ha morötter i köttfärssåsen! Har aldrig testat men ska definitivt göra det. Jag lagar egen tomatsås med basilika minst tre gånger i veckan nuförtiden. Vet inte varför, är bara sugen på det nästan jämt. Såg ett recept på att göra sojafärssoppa med vitkål och morot, det står nog härnäst på tur vad gäller att prova ny mat.

  Kul att du kan experimentera så i köket och trivs med det. Kan själv tycka matlagning är ett skönt avbrott från skärmarna. Lite hjärnvila i allt.

  Gillad av 1 person

  • Vad brukar du ha din tomatsås till som du gör själv? Ja att laga mat brukar kännas som man slutar tänka och får ett avbrott det är en skön känsla ☺️

   Gilla

 3. Jag håller med om att matlagning kan vara kul när man har gott om tid – det hade jag i går så då gjorde jag danske fläskstek med riktigt knaprigt god svål. Allt enligt Tina Nordströms recept – men jag gillar annars också Kajsas recept och tar gärna inspiration från henne. Dina maträtter såg väldigt goda ut.

  WordPress.com / Gravatar.com-referenser kan användas.

  Gillad av 1 person

 4. Här mår man bra och ser fram emot en ny dag med underbart väder. Det där lät väldigt gott. Jag brukar ibland ha kidneybönor i köttfärssåsen för att dryga ut den. Däremot gillar jag inte ha morötter i mat så skulle nog byta ut morötter till kidneybönorna.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s