Bokrecensioner

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra, det har varit produktiva dagar från måndag till igår så idag har jag kört en vilodag på 100% Det är vad kroppen behöver. Plus att jag håller mig inomhus idag då det har blåsigt så mycket ända sedan inatt. Kändes som det var storm ute. Så idag tänkte jag bjuda på två recensioner. En E-bok och en som jag har läst fysiskt. Alltså hållit boken i handen. Nu kör vi

Vi börjar med barnboken som är skriven av Malin V Olsson. Detta är hennes första barnbok och andra böcker hon har skrivit är I universums mörka hemlighet. Det är första boken i Veronica Harrington seriern. Finns 3 böcker ute. Men nu till klara Klumphjärta.
Handling: Klara bor hemma hos sin mamma mest och sin pappa bara på helgerna. Livet har förändrats då det inte är som det brukar vara. När hon hade fyllt 11 berättade pappa att han ville skiljas. Nu är mamma trött och sover mycket. Tant Gunnel och Simba är två ljuspunkter men snart är det lucia och då ska de ha lussedisco. Klara vill gå men då blir mamma ensam.
Detta tyckte jag var en sån mysig bok och hjärtevärmande. Men också en sån viktig bok om psykisk ohälsa och skilsmässa. Läs den! Den finns där E böcker finns. This book has not yet been translated into other langues maybe it will in the future.

Next:
Nästa recension kommer vara på engelska då boken är på engelska och jag läste den på engelska.

The corrections By Jonathan Franzen

Story: This is about a family in mid western USA Its a tragic portrait of this family that we get to follow thru this book. Mostly we follow Enid the mother in the family, that want´s all of her kids back home in St Jude for one last christmas together. The father Alfred is getting more sick in Parkinson. And if that wouldnt be enough all of the kids lives far away from St Jude. We also follow the children lives now that they have few their home and living on their own. And questions you ask yourself thru this book. Will Enid have all the kids at home for christmas?
So this book i read for my English class and i´ve finally finished it. I gave it 2 stars. It´s a book i won´t read again. it was quit boring until the last 100 pages. This family is very dysfunctional and a lot of the characters has depression. So it´s not just heavy for it´s 586 pages but it has some heavy topics to.

So this was the recents reads i have finished now

Kram/Amanda


					

14 reaktioner på ”Bokrecensioner

 1. Well that sucks! Reading a book that’s boring and knowing that you must keep reading for it’s homework. Now at least you’ve done it and you never have to read it again. Good work!

  Gillad av 1 person

 2. Höll på att blåsa bort igår. Så kallt det var oxå. Är så impad av de som klarar av att läsa på engelska. De kunskaperna har inte jag. Samtidigt säger min man att jag kan börja med lite enklare och öva upp språket. Kanske kan vara en idé

  Gillad av 1 person

  • Ja det är och har varit lite blåsigt nu de senaste tiden. Han har rätt du behöver inte läsa tjocka böcker och du behöver inte läsa på engelska alls om du inte vill

   Gilla

 3. Skönt efter intensiva dagar att unna sig en vilodag där man kan få göra precis vad man vill. Lika bra att hålla sig inne när det blåser, men inne finns det mycket roligt att göra. Speciellt om man gillar böcker.

  Gillad av 1 person

 4. Verkar vara två viktiga böcker, var och en på sitt sätt. Tråkigt att du fick kämpa dig igenom The Corrections, jag har inte läst den men tycker den verkar bra. I perioder gillar jag denna form av realism och mörker. 😅 Men visst ska man vara på ett visst humör för det! Funkar inte alla dagar, helt enkelt. Vilken bok ska du läsa härnäst? Jag har läst ut Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeblad och påbörjat både Hundra år av ensamhet och Räddaren av förlorade ting. Mest av allt försöker jag komma till ro med Netflix true crime The Staircase, har du sett den?

  Gillad av 1 person

  • The corrections var intressant men den var alldeles för seg för mig men är ändå lite glad och stolt att jag inte gav upp.
   The staircase har jag sett (längesen) men den var bra jag älskar ju true crime så😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s