A Selfcare Day & Book Review

Hej!
Hur mår ni?
Här har det varit en lugn och skön dag och som rubriken säger har jag haft en dag där jag bara har tagit hand om mig. Jag har efter mycket och länge rakat mina ben. Kanske inte låter som så värst mycket. Men rakning av ben har fått vänta då det har varit migrän + studier som tagit upp mycket av tiden. Men idag tog jag tag i benen och fick de rakade. Vilket var väldigt skönt. Så idag har varit en riktigt selfcare day som jag behövde. Och nu på kvällen blev det även en dusch. Jag behöver verkligen ta och göra flera såna här dagar där jag bara tar hand om min kropp. Medan jag rakade benen så lyssnade jag på en ljudbok som jag nu är klar med som jag tänkte dela med mig av.

Captive: A Mothers Crusade To Save Her Daughter From A Terrifying Cult NXIVM By Cathrine Oxenberg

In 2011, former Dynasty star Catherine Oxenberg joined her daughter, India, at a leadership seminar for a new organization called NXIVM. Her then twenty-year-old daughter was on the threshold of starting her own professional life and they both thought this program might help her achieve her dream. But quickly, Catherine saw a sinister side to the program that claimed to simply want to help its clients become the best versions of themselves.
So you get to hear and follow the story of how her daughter follow this leadership as it says. Cathrine who is watching her daughter with horror, what this really is and how she must do anything and everything to save her daughter. I think its fascinating and so interesting to hear her story. I highly recommend this book. I have heard of a few cults but this one i haven´t heard so much of.
Its interesting how people can make people change and psychology in just general i think is interesting.

Som sagt hur människor fungerar och varför vi gör vissa saker tycker jag är så intressant det är nog därför jag finner sekter intressant. Psykologin bakom.

Kram/Amanda

22 reaktioner på ”A Selfcare Day & Book Review

 1. Jag fixar inte läsa böcker eller se filmer om sekter. Jag blir så irriterad och frustrerad av att andra går igång på att styra andra, ha makten över deras liv osv. Nä sånt går bort för mig även om jag kan hålla med om att psykologin bakom är intressant.
  Skönt att du tog dig en dag att rå om dig själv, såna dagar är viktiga!

  Gillad av 1 person

  • Jag kan förstå att du blir frustrerad det blev jag när jag lyssnade på boken. Jag kan både tycka att det är hemskt och intressant att det finns människor som kan styra folk och tvärtom. 🙂

   Gilla

 2. Skönt att få väck vinterlurvet på benen. Jag rakar mig bara på sommaren när jag går mycket barbent. Håller med om att man behöver dagar när man bara tar hand om sig själv. Jag ligger här i sängen på hotellrummet och funderar över om jag ska ta en morgonpromenad eller inte. Också selfcare ju. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Jag rakar mina ben oftare på sommaren och våren då jag också går barbent. Men under vintern och hösten kan jag dra ut på det lite. 🙂

   Gilla

  • Ja det är verkligen fascinerande och jag håller med, det kan verkligen inte ha varit lätt för henne att se sin dotter fastna så djupt. Läskigt 🙂

   Gilla

 3. Jag mår bara bra. Boken låter intressant då sekter är något som intresserar mig. Jag har ju hört om knutby men också om Peoples temple. Den andra är ju med i boken och filmen wallander innan frosten.

  Gillad av 1 person

 4. Så skönt att ha en sån dag 😃. Jag förstår vad du menar med att raka benen. Det är en speciell känsla att dra på sig byxor, att stoppa bena under täcket 🥰. Det är raka bena som jag med drar mig för att göra mest. Vet ej varför 🙂.
  Tack för att du dela med dig av boken.

  Ha en fin dag! 🌹

  Gillad av 1 person

  • Jag använder dock en epilator när jag rakar benen men jag borde göra det lite oftare dock och inte dra ut på det. Det är verkligen en sån härlig känsla efteråt 😍

   Gilla

 5. Man behöver lite ta hand om och sig och må bra tid ibland, att unna sig men det skall inte stressa en heller utan får vara när man har tiden helt enkelt. Skall ta nån sån dag fram igenom med, tog mig i alla fall tiden till frisör besök i fredags och ledigt på dagen, det behövdes verkligen

  Gillad av 1 person

  • Ja dessa dagar när man tar hand om sig själv och tar det lugnt är viktiga. Skönt med ett frisörbesök det skulle jag med behöva göra 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s