Bokrecension: Korpringarna

Hej!
Hur mår ni?
Här är det fint med mig. Idag är det söndag och jag tänkte bjuda på en bokrecension då jag nu kan säga att jag har läst en av mina tjockare böcker. Jag läste ut sista delen i korpringarna av Siri Pettersen igår- Så nu kommer här en recension på hela serien.

Handling: Hirka är femton vintrar gammal när hon får veta att hon är ett odinsbarn – ett svanslöst odjur från en annan värld som sprider röta omkring sig. Hela hennes tillvaro ställs på ända. Hon är föraktad, fruktad och jagad, och någon vill döda henne för att hennes identitet ska förbli en hemlighet. Men det finns värre saker än odinsbarn, och Hirka är inte den enda varelsen som har tagit sig igenom världarna …
Odinsbarn är då första delen i korpringarna, fantasyberättelsen har rötter i den nordiska mytologin.

Odinsbarn är första boken och sedan får vi följa Hirka hur hon utvecklas och reser och även finner sig själv. Sista boken är kraften och för att inte avslöja för mycket så var det spännande och jag tänkte många gånger hur ska detta sluta. Men jag gillade slutet och det fick mig till och med att le. Visst är det tråkigt att serien nu är över, men jag är nöjd med slutet och det fick ett slut. Jag är ju även glad att jag har lyckats avsluta en serie. En serie med spänning, kärlek, hat och att hitta sig själv. Har man inte läst denna trilogi så tycker jag att man ska göra det. För det är så fängslande.
Frågar man mig dock vilken som är min favorit av dessa 3 så säger jag andra boken. Men alla är riktigt bra. Frågan är ju nu vad jag ska läsa nu. Det får vi se, men vilken bra trilogi, och jag gillar Hirka, hon är inte perfekt men hon växer genom seriens och böckernas gång. Ja bara läs böckerna 😍Dessa böcker har jag läst fysiskt.

Kram/Amanda

15 reaktioner på ”Bokrecension: Korpringarna

 1. Men wow vilka böcker, måste vara rätt många sidor men låter ju ändå väldigt intressanta och nordisk mytologi är ju lite extra spännande. Jag vet att manne. Gillar denna typ av böcker – jag är mer för deckare – men skall tipsa honom om dem.

  Gillad av 1 person

  • Den första boken är över 600 sidor så ja bokserien är tjock men det är bra böcker. Jag läser mest deckare jag med men ibland byter jag genre 🙂

   Gilla

 2. Det var inga dåliga tjocka böcker 😅. Låter lite som Isfolket tycker jag.
  Jag har sparat den & ska prov lyssna. Så får jag se.

  Ha en fin nationaldag! 🇸🇪🌺🦋☀️🤗

  Gillad av 1 person

 3. Jag mår bra och det har varit en bra helg. Spännande böckerna verkar vara. Den grekiska mytologin är ju så intressant att läsa om. Kanske ska kolla upp böckerna när jag är klar med outlander böckerna.

  Gillad av 1 person

 4. Visst blir man glad när en bok slutar på ett bra sätt. Det värsta jag vet är när böcker slutar medan man fortfarande har en massa frågor kvar eller att det slutar på ett sätt man absolut inte ville.Blev faktiskt sugen på att läsa den här serien. Förstår vad du menar med att det är tjocka böcker. Känns som att en bok är som två vanliga….

  Gillad av 1 person

  • Ja och så blir jag ju väldigt glad när jag lyckas ta tag i och läsa dessa tjocka böcker som jag har. Oftast skjuter jag ju på dem för de är så tjocka 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s