Intervju Med Författaren Ramona Ivener

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra, är utvildad och har mer energi idag. Idag är det dags för en ny författar intervju. För ett tag sedan så chansade jag och frågade Ramona Ivener om jag fick intervjua henne till bloggen. Och det fick jag. Hon skriver böckerna om David Ritter, två av böckerna har blivit släppta. Första är Nattväkten andra är Frostänglar.
Och det var efter att jag hade lyssnat klart på frostänglar som jag kände att henne vill jag intervjua. Så jag chansade tänkte att det ända som händer är att hon kan säga nej. Men då har jag försökt. Och jag vet att min blogg inte är så stor men hon sa ja. Så här kommer intervjun

1. Var kommer du ifrån och vem är Ramona ivener?
Jag är en mamma, författare och doktor som är född och uppvuxen på Gotland där jag återigen också bor efter nästan tjugo års exil på fastlandet. I många år arbetade jag som forskare och universitetslärare men idag satsar jag helhjärtat på mitt författarskap.

2. Hur kom det sig att du valde att skriva deckare?
Det handlar om spänning och är en genre som jag själv uppskattar. Det är även en underhållande plattform för andra ämnen också om man så vill.

3. Hur kom idén till David Ritter-serien till, har du tagit inspiration från några andra deckarförfattare?
Nej, det kan jag inte säga – jag beklagar att jag sällan har tid att läsa så mycket som jag skulle önska. Jag vet inte riktigt var David Ritter kom ifrån, men redan från början visste jag att jag ville ha en manlig kriminalkommissarie med några tydliga drag. Sen, för varje bok jag skriver lär jag ju känna både honom och de andra karaktärerna bättre.

Nattväkten- Del 1

4. Varför valde du att släppa ljudboken först till Nattväkten? (Minns jag rätt att ljudboken kom först?)
Det stämmer. Förlaget valde att göra så, vilket jag tror börjar bli allt vanligare. Ljudboken har ju fortsatt sitt segertåg.

5. Har du några skrivtips om man själv vill skriva?
Sätt igång! Och läs gärna din egen text högt. Att ”höra” den kan ge nya perspektiv, inte minst om du vill skriva ljudböcker.

Frostänglar- Del 2

Jag vill bara slutligen tacka Ramona för att hon sa ja och att jag fick chansen att intervjua henne. Det var och är en ära för mig att få intervjua henne till min blogg. Och hon är väldigt trevlig. Hennes böcker finns att beställa om man vill ha de i fysiska böcker. Annars finns dem där ljudböcker finns.
Hennes instagram- Ramona
Jag tycker detta känns väldigt stort och jag är så glad att ha henne på min blogg. Detta är något som jag inte har sagt men nu kan jag äntligen dela frågorna och hennes svar. Tack igen Ramona 😊🙏

Kram/Amanda

9 reaktioner på ”Intervju Med Författaren Ramona Ivener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s