Våga Prova

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra. Vi har precis ätit middag här och jag är proppmätt och skulle kunna sova nu. Men tänker försöka hålla mig vaken några timmar till. Även om det blir en tidig kväll då jag ska upp tidigt imorgon. Men ja det här med att våga prova. Jag har både idag och igår gjort maträtter jag inte har gjort förut. Jag har ju ätit dessa förut men då har inte jag lagat maten. Vi börjar med maträtten jag gjorde igår.

Igår blev det ugnsbakad falukorv. Hittills så är det mannen som brukade göra den rätten. Och såklart har jag ätit den rätten som liten också. Men igår så lagade jag den. Jag har ju såklart sett när mannen har gjort den rätten så jag visste ju hur man gör, men det är ändå lite läskigt att göra något man aldrig har gjort förut. Till korven blev det potatisgratäng. Tyvärr köpt men för att vara en köpt potatisgratäng är den riktigt god. Och korven blev riktigt bra den med.

Kan även berätta att mannen tyckte om den och ja, jag med. Åt så jag hade matkoma på kvällen och var så trött. Tyvärr har jag ju matkoma igen nu.

Dagens rätt blev Chili con carne. Jag har ätit den här rätten när jag bodde hemma och även ätit den när jag gick i skolan. Jag har funderat ett tag på att äta det igen. När pappa följde med mig till sjukhuset en dag i december så frågade jag vad han skulle äta till lunch och då skulle han äta chili con carne. Då frågade jag hur man gjorde den rätten. Och när han förklarade så tyckte jag inte att det lät så svårt. Så idag tog jag äntligen tag i det och gjorde chili con carne.

Nu sitter vi här jag är trött och är proppmätt men jag är så stolt och glad över att jag vågade prova att göra rätterna för det var inte så svårt och jag tyckte resultatet på båda blev riktigt bra. Och mannen gillade också chili con carnen.

Matlagning är kul tycker jag och visst, vissa dagar eller perioder så finns det mer eller mindre inspiration. Men oftast så tycker jag det är kul med matlagning. Jag får ju även där vara kreativ och prova mig fram. Och det är viktigt att våga prova. Speciellt om man har hjärnspöken. Vågar man prova så utvecklas man och man ser att man faktiskt kan. Ibland blir det kanske inte bra men man måste våga prova för att lära sig och utvecklas. Så Våga Prova!
Jag är så glad och så stolt att jag vågade. För jag ser att jag faktiskt kan laga mat. Jag vet att jag kan så det är inte det men ibland är det bra att testa något nytt. Vad har ni ätit de senaste dagarna?

Kram/Amanda

19 reaktioner på ”Våga Prova

  • Ja det är verkligen goda maträtter! Hoppas du vågar prova lite nya maträtter nu när jag har inspirerat dig lite. Men håller med lättare att ta safe cards 😊

   Gilla

 1. Ugnsbakad falukorv äter vi rätt så ofta ! Det är ju så himla gott ! Alltså roligt att laga rätter man aldrig har lagat innan. Kan tipsa dig om en super god maträtt om du gillar lax:). Det är laxlasange med citronsås istället för ostsås. Så himla gott 🤌🏻🤌🏻

  Gillad av 1 person

  • Jag älskar lax bara så synd att det är så dyrt nu. Men du får gärna tipsa mig- Skriv till mig på messanger eller skriv gärna ett inlägg om receptet. Så ska jag kolla in det. Vi äter ugnsbakad falukorv ganska ofta också, det är så gott! 😍

   Gilla

 2. Håller med om att det kan bli lite läskigt med att göra någonting nytt, för att man vill ju göra den rätt och att den skall bli gott. Det är något främmande det som är nytt. Ibland kan det gå dåligt; men då har man ändå lärt sig något utav det hela. Men din maträtt såg så god ut. Ugnsbakat falukorv är så gott. Aldrig ätit det med potatisgratäng. Men måste testa detta någon gång!

  Gillad av 1 person

  • Jag kan varmt rekommendera med potatisgratäng. Det var verkligen så gott! Ja man måste ju våga prova så man lär sig och även utvecklas. Det är viktigt när det gäller allt 🙂

   Gilla

 3. Det bästa är ju att lära sej utifrån hur andra gör 🙂 jag brukar använda mig från recepten.se för då får man se bild för bild tex.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s